Frågor & Svarinfo(@)silvervatten.se

Klicka för större bild

Nedan ser du ett urval av frågor som skickats till oss sedan start av denna sajt. Jag har försökt att svara så gott jag kan. Jag är ingen expert på området, men har nog lite mer "kött på benen" än de som precis upptäckt silvrets egenskaper.

Det är klokt att inhämta information (om kolloidalt silver och tillverkningsprocessen) innan man kör igång. Jag tillhör inte den kategorin... jag körde igång i all hast och misslyckades naturligtvis. Idag vet jag bättre. :-)

Vänligen,
Michael

F: Har läst i många timmar hur man "bäst" tillverkar kolloidalt silver, på nätet men alla säger olika.
S: Helt enig med dig. Det är inte enkelt att hitta klara och tydliga svar. Jag har läst och hört många olika versioner om kolloidalt silver, guld, koppar, etc. Det jag hittat efter allt mitt letande och läsande är återspeglat på silvervatten.se.

F: På vissa ställen står det att vätskan ska bli gul och på andra att den absolut inte får bli gul! Kan ni hjälpa mig att skingra dimmorna.  Vad har ni för erfarenhet ang. tillverkningen?
S: Jag minns att när jag upptäckte silver (och guld) så önskade jag att lära mig producera själv. Efter en god del läsande så startade jag med metod 1. Problemet med metod 1 är att lösningen är transparent och man kan inte veta med 100% säkerhet att man har tillverkat en kolloidal lösning bestående av endast silverpartiklar. Eftersom man använder rent silver och destillerat vatten så borde så vara fallet, eller? Jag minns att jag gav bort 5 flaskor till några vänner och samtliga hörde av sig och klagade på att vattnet smakade konstigt och att det var brunt. Tydligen hade jag inte lyckats att hålla produktionen fri från föroreningar (typ järn, magnesium, zink, och/eller andra mineraler). Eftersom lösningen var transparent så kunde jag inte se om det jag hade tillverkat var kolloidalt silver eller någon annan kolloidal lösning. En aning besviken och frustrerad tog jag ett nytt krafttag och läste mer om kolloidalt silver via kemiska forum och olika faktaböcker. Resultatet av allt detta läsande gjorde att jag ändrade mening. Nu är det gyllengult som gäller. Silverpartiklar i kolloidal form, svävande i vatten, reflekterar en gyllengul färg. Kolloidalt guld reflekterar lila. Med andra ord; färgen är beviset på att tillverkningen är korrekt. Om inte vattnet blir gyllengult (det kan någon enstaka gång bli brunt) så häller jag ut det, rengör noga glaset/bägaren samt silverstavarna och börjar om på nytt.

F: Om jag använder en liter vatten eller en halv liter vatten, 18 V eller 36 V spänning?
S: Jag rekommenderar en spänning på ca 15-18 volt oberoende mängden vatten. Jag använder antingen en bägare som är 250 ml eller 500 ml. Teoretiskt skulle man kunna köra 10 liter och 500 volt, men det tror jag nog inte blir bra. Har dock ej provat.

F: Jag använde mig av er metod som ni beskriver med att koka vattnet samtidigt. Allt gick bra och vattnet fick en gulaktig färg. Jag provade lösningen med att hälla i lite salt och då fick det en lila-aktig färg, och bara lite lätt grumsen. Är detta rätt månne?
S: Är inte så säker på om den lila-aktiga färgen betyder något speciellt, men det faktum att vattnet fick en gulaktig färg så låter det som du nådde ett bra resultat.

F: Varför blir silvervattnet gult i steg 2 men inte i steg 1?
S: Bra fråga. Först låt mig säga att i metod 1 så avbryts produktionen efter ganska kort tid. Ju mer silverpartiklar ju mer (synlig) färg. Kanske vattnet blir gult (men så svagt att man inte kan se färgen) då man producerar efter metod 1?

F: Detta med varmt vatten eller att röra i lösningen, går inte det att fixa med en akvarieluftpump?
S: Jag köpte en akvariepump och testade. Funkade inte för mig. Lätt begagnad akvariepump och syresten säljes. ;-)

F: Den video ni har på hemsidan som visar att Ö&B's vatten "Dest" är destillerat vatten är felaktigt. Det är ett namn på vattnet och är framtaget via avmineralisering/avjonisering.
S: Jag håller med. Det borde heta "AVJONISERAT VATTEN". Marina Brodin på Petrosol AB (som marknadsför DEST) säger: "Detta [vattnet] innehåller enbart avjoniserat vatten."

Man kan ju fråga sig vad som är skillnaden mellan destillerat och avjoniserat vatten? Vilken av dom är "renast"? Efter att ha sökt på nätet så hittar man bland annat följande skrivet av www.destvatten.se: "Avjoniserat vatten används oftast i stället för destillerat vatten, där man ställer höga krav. Avjoniserat vatten är renare (ner till 0,1 µS/cm) jämfört med destillerat vatten, som har en ledningsförmåga på 7-20 µS/cm."
Wikipedia skriver så här: "Destillerat vatten är ofarligt att dricka. I många delar av världen säljs destillerat vatten som dricksvatten på flaska. För något mindre krävande applikationer eller processer används ofta avjoniserat vatten, som är billigare att producera."

F: Har tänkt på att tillverka eget silver många ggr, men det har alltid fallit på följande tanke: hur garanteras renheten i silverstavarna, man vill ju inte ha andra tungmetaller?
S: Jag köper mina silverstavar från www.pulsar.li/en och har inte haft några problem med kvalitén på fyra år.

Saknar du "din" fråga så maila gärna så gör jag mitt bästa för att besvara den.Ansvarfriskrivning

 

 

Texter/artiklar som återfinnes i denna hemsida som omfattar kolloidalt silver har blivit skriven och presenterad enbart i informations- och utbildningssyfte. Informationen som framkommer är farmakologisk (både antik och modern).


Varken producent eller säljare gör några anspråk med tanke på specifika fördelar som tillskrivs användandet av kolloidalt silver. Eventuella intyg/historier från ”övernöjda” kunder (av kolloidalt silver) garanterar inte att du kommer att erhålla samma eller liknande resultat.