Produktioninfo(@)silvervatten.se

Klicka för större bild

Om du har frågor angående produktion av kolloidalt silver tveka inte att kontakta oss på info (@) silvervatten.se.

Skriv ut en pdf av denna sida? Klicka här.

Tillverka ditt eget kolloidala silver
Genom att själv göra/tillverka kolloidalt silver är du garanterad att erhålla bästa kvalitet (förutsatt att du har riktiga kunskaper om produktionsmetoden). Det är inte svårt att tillverka kolloidalt silver.

Denna video visar hur man kan tillverka gyllengult kolloidalt silver (metod 2):

Finns det en generator (ett färdigt paket)?
Absolut. Se Linkar/Referenser för mer info. Kolla också på lagret om det finns något till salu.

Låt oss se närmare på "ingredienserna" och några produktionsmetoder:

Vatten
När du ska tillverka ditt eget kolloidala silver så är vattnets renhet viktigt. Vattnets renhetsgrad påverkar hur små silverpartiklarna blir. Endast rent vatten* borde användas. ÖoB's avjoniserade vatten fungerar bra (ca 35 kr/4 liter). Apotekets destillerade vatten rekommenderas också. Du borde inte använda filtrerat vatten på grund av mängden mineraler i vattnet.
*fritt från mineraler

Silver
Ju renare silver ju mindre partiklar. Silver med renhetsgrad 0,999 är tillräckligt för att erhålla ett fullgott resultat. 0,999 innebär 99,9% rent silver.

Elektrisk spänning
Rekommenderad spänning är 12-30 volt. Det fungerar alldeles utmärkt med 2-4 styck 9-volts batterier. Seriekoppla batterierna och koppla plussledningen (anoden) till silverstaven och minusledningen (katoden) till en annan silverstav eller ex. en koppartråd eller liknande. Genom att hålla stavarna parallella under produktionen så erhålles bästa resultat. Se bild, klicka här!

3 produktionsmetoder
Våra studier har lett oss till tre olika metoder som används för att producera "silvervatten":

Metod 1:
Denna metod är kanske den vanligaste produktionsmetoden och resultatet går oftast under namnet kolloidalt silver. Låt oss titta närmare på denna framställningsmetod.

Efter en kort tid (3-15 minuter), efter strömmen är påslagen, börjar en svagt gulaktig ”rök” ta form i glaset/behållaren - det är nu 5 minuter tills du är färdig med din produktion. Röken består av nanopartiklar (silver) som svävar omkring i vattnet. Man kan enkelt se dem genom att belysa stavarna med en ficklampa.

Överkurs: Den kemiska processen är som följer; initialt fria hydroxyljoner reagerar med den positiva silverelektroden och silverhydroxid (AgOH) skapas. Silverhydroxid är ostabilt och nedbryts snabbt till silveroxid Ag2O.2AGOH --> Ag2O + H2O

Metod 2:
Om samma metod som ovan beskrivits används medans vattnet (nästan) kokar skapas en kontinuerlig rörelse i vattnet och silverpartiklarna blandar sig snabbt. (Önskar man inte att värma upp vattnet så är det viktigt att man så ofta som möjligt rör om i glaset/bägaren för bästa resultat.) Det tar ca 30-60 minuter per 250 ml (faktiskt beroende vart på planeten du bor, tro det eller ej!! Kanske vårt (elektriska) magnetfält påverkar?) att uppnå ett fullgott resultat.

När är processen färdig? När vattnet börjar visa färg (svakt gyllengult/stråfärgat). Se bild till höger.Klicka för större bild!

"The formation of silver nanoparticles can be observed by a change in color since small nanoparticles of silver are yellow." - The University of Wisconsin Materials Research Center

Bilden lånad från www.2000taletsvetenskap.nu.


Metod 3:
En del tillsätter salt i vattnet för att snabba på produktionen. Denna metod producerar silverklorider, som har en mycket låg löslighet och därför producerar en grumsig lösning. Silverklorider är mycket ljuskänsliga och används när man tillverkar fotopapper. Vid förtäran så "vandrar" silverkloriderna ut i huden och vid solljus bildas silverpartiklar som fastnar i huden. Dessa kan inte avlägsnas. Denna missfärgning kallas för Argyri. Att förtära silverklorider är absolut inte en god idé.

Vad kan gå fel?
Ett vanligt fel är att det förekommer föroreningar i vattnet (ofta på grund av att bägaren/glaset/silverstavarna inte är rent/rena, eller att man använt vanligt vatten då man rengjort glaset/silverstavarna. Använd ENDAST destillerat/avmineraliserat/avjoniserat vatten. Ett annat vanligt "nybörjarfel" är att man värmer upp det destillerade vattnet i en (metall) kastrull och därmed förorenar vattnet. Detta är huvudorsaken till att framställningsprocessen fallerar.

Hur mycket kostar det att producera 500 ml kolloidalt silver?
Det behöver inte kosta speciellt mycket om man är lite ekonomisk. Silverstavarna kostar från ca 8 euro + frakt. De kan användas till många (hundratals?) produktioner. Vattnet kostar ca 8 kr/l om du köper det på ÖoB. Elektriciteten är mer eller mindre gratis. Du behöver ett glas/en bägare samt batteri/adapter, krokodilklämmor och ledningar (Clas Ohlson eller Kjell & Co). Grovt räknat så kostar det ca 5 kr att framställa en halv liter kolloidalt silver. Rejält mycket billigare än butiken.

Är det svårt att tillverka eget silvervatten?
Det är väldigt enkelt. Se video längst upp på sidan.

Ansvarfriskrivning

 

 

Texter/artiklar som återfinnes i denna hemsida som omfattar kolloidalt silver har blivit skriven och presenterad enbart i informations- och utbildningssyfte. Informationen som framkommer är farmakologisk (både antik och modern).


Varken producent eller säljare gör några anspråk med tanke på specifika fördelar som tillskrivs användandet av kolloidalt silver. Eventuella intyg/historier från ”övernöjda” kunder (av kolloidalt silver) garanterar inte att du kommer att erhålla samma eller liknande resultat.